De Balanspiramide

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Reiki

Behandelingen

Reiki is een oosters genezingssysteem dat in 1865 herontdekt is in Japan. Het maakt het mogelijk anderen en jezelf te helen door je handen op te leggen. De behandelaar ontvangt daarbij energie uit zijn omgeving en geeft die energie via zijn handen door aan de cliënt. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt daarbij gestimuleerd; het lichaam gebruikt die extra energie daarbij om problemen op te lossen.

Soms wordt tijdens een Reiki behandeling actieve geleide meditatie toegepast om lichaam en geest te verbinden en onbegrepen of onverwerkte emoties te herkennen.  Reiki kan gecombineerd worden met verschillende andere technieken zoals handanalyse, een hart-chakra-bevraging, het balanseren van chakra's, voet- of handmassages of een massage over de kleding heen.

Bij de Reiki behandeling plaatst de behandelaar zijn handen op verschillende plaatsen op het lichaam, van hoofd tot voeten en via voor- naar achterzijde. De handen rusten ongeveer 2 minuten op dezelfde plaats waarbij de behandelaar zich laat leiden door zijn gevoel. Het is ook mogelijk dat de cliënt "op afstand" behandeld wordt of dat energie wordt gegeven voor een moeilijke situatie in de toekomst zoals een sollicitatiegesprek of examen.

Kijk voor meer informatie over Reiki op Achtergronden / Reiki

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu