De Balanspiramide

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Over mij

Mijn naam is Jan de Boer en ik ben geboren in 1955. Mijn passie is om mensen te helpen bij het oplossen van hun soms langdurige kwalen, ze energie te geven om de dagelijkse beslommeringen weer aan te kunnen, om emotionele blokkades op te ruimen en ze te coachen bij het oplossen van problemen. Ik heb besloten om van mijn passie mijn (deel)beroep te maken.

In 2008 ontdekte ik een helende kracht in mijn handen. In een zoektocht naar dit fenomeen heb ik een aantal Reiki opleidingen gevolgd en ben ik in aanraking gekomen met Kinesiologie.
De Reiki had een versterkende invloed op het effect van mijn massage. De Reiki massage die ik nu geef is ontspannend, rust- en tegelijkertijd energiegevend. Toen ik een zwangere vriendin een ontspannende massage mocht geven was ik daardoor gefascineerd en heb me er verder in bekwaamd. Inmiddels heb ik de opleiding tot Reiki Practitioner afgesloten en volg ik het vierde jaar van de beroepsopleiding voor Kinesioloog aan de Nederlandse School voor Kinesiologie. Mijn behandelingen worden sinds 2010 vergoed door de meeste ziektekostenverzekeraars.

Mijn missie
Ik wil mensen helpen om gezondheid, geluk en ontspanning (kortom "balans") terug te vinden waardoor zij (weer) kunnen genieten van het dagelijkse leven.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging BelangenAssociatie Therapeut en Consument (BATC). De BATC garandeert de kwaliteit van de opleiding, de erkenning van de methode en de vergoeding door de meeste ziektekostenverzekeraars. Verder garandeert het de verplichte jaarlijkse nascholing en is er een klachtenrecht.

Deekshya en Samikhya

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Ik vind het belangrijk om minder kansrijke mensen te helpen om een bestaan op te bouwen. In 2009 kwam ik via een vriendin in aanraking met de familie Pariyar uit Nepal. Manoj en Bishnu wonen in armoedige omstandigheden en verdienen de kost met de verkoop van zelf geborduurde T-shirts aan toeristen. Ze borduren met een trap-naaimachine de meest mooie taferelen, echte Needle-Art, maar de concurrentie is groot. Hun twee dochters, Deekshya (18) en Samikshya (15) zijn slim en gedreven om iets te maken van hun leven, maar zonder financiële steun kunnen ze niet naar school.

Ik heb besloten hun opleiding te betalen. Deekshya is momenteel in opleiding voor verpleegster (2e jaar) en Samikshya zit nog op de basisschool maar wil ook in de gezondheidszorg verder. Daarmee wordt een bijdrage geleverd aan de verbetering van de Nepalese gezondheidszorg en de positie van kansarme vrouwen in het bijzonder. Een deel van de kosten van een consult gaat naar dit goede doel.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu