De Balanspiramide

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Natuurgeneeskundige behandeling

Behandelingen

De behandeling is gebaseerd op een aantal oosterse geneeswijzen. Ze is holistisch, dat wil zeggen gericht op de cliënt als geheel en niet specifiek gericht op behandeling van (alleen maar) zijn klacht. Het onderzoek richt zich op vijf natuurgerichte principes namelijk de energiestromen in ons lichaam, de prikkeloverdracht via ons zenuwstelsel, drainage van afval- en gifstoffen, voedings- en stofwisselingsprocessen en de emoties en gedragspatronen. Daarover kun je meer lezen onder achtergronden/Natuurgeneeskundige behandeling.

Om de oorzaak van een klacht te kunnen vaststellen en te kunnen behandelen wordt gebruik gemaakt van twee methoden, namelijk Kinesiologie en Reiki. Bij deze erkende methoden wordt verder gebruik gemaakt van verschillende aanvullende werkvormen en technieken waaronder (o.a) chakra balansering, emotionele stress- en traumarelease, diverse massagetechnieken, acupressuur, centering, pijncontrole, kruislooptechnieken, testen op verdraagzaamheid van door de cliënt meegenomen voeding en testen op tekorten aan vitaminen en mineralen.

Er worden geen medicijnen voorgeschreven maar het helingsproces kan wel ondersteund worden vanuit de orthomoleculaire geneeskunde met voedingsadvies en advies over aanvulling van vitaminen, mineralen, darmproducten, essentiële vetzuren, etc. Ter ondersteuning van het balanseren van emoties kunnen bloesemremedies gebruikt worden.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu