De Balanspiramide

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Kinesiologie

Behandelingen

Kinesiologie is gebaseerd op een combinatie van oosterse en westerse geneeswijzen. Het is een methode om onbalansen of blokkades in het lichaam op te sporen en te herstellen. Het is een energieversterkende methode die zowel preventief (voorkomend) als curatief (herstellend) werkt. Niet de klacht maar de mens als geheel staat centraal in de behandeling; dit wordt holistisch genoemd. Kinesiologie maakt gebruik van spiertesten om oorzaken op te sporen. De behandeling geeft dan ook inzicht in de oorzaak van de klachten. Deze bewustwording stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam.
Spieren worden getest door met de hand een lichte druk uit te oefenen op een spier als deze in een bepaalde stand staat. Wanneer de spier de druk niet kan weerstaan als de cliënt aan zijn klacht denkt, is er in het lichaam een onbalans of blokkade.

Onbalansen zijn vaak de oorzaak van (soms langdurige) klachten of kwalen. Ze kunnen voorkomen in de structuur (o.a. organen, botten, gewrichten, spieren), de chemie (o.a. spijsvertering, hormonen), de emoties en gevoelens, en de energie zoals die volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde vloeit in de acupunctuur-meridianen  (Yin en Yang energie).

De behandeling kan o.a. bestaan uit het corrigeren van spierspanning (structuur), voedingsadvies, verbeteren van de afvoer van afvalstoffen
en verbetering van de bloedtoevoer van organen (chemie), bespreken van emoties zoals angst, verdriet, woede (emoties en gevoelens), het opheffen van energieblokkades (acupunctuur-meridianen) en aanvullende technieken zoals pijncontrole, bloesemremedies en Emotionele Stress Release (ESR).

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu