De Balanspiramide

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Jetlag en nachtdienst behandeling

Behandelingen

Jetlag ontstaat wanneer je reist naar een tijdzone met een relatief groot tijdsverschil. Je interne klok is dan nog afgesteld op de oude tijdzone waardoor je behoefte aan slaap, werk en eten niet overeenkomt met de nieuwe tijd. Je organen zijn op het verkeerde moment actief. Zelfs de overgang van zomer- naar wintertijd kan bij een aantal mensen al symptomen van jetlag veroorzaken, maar ook de overgang van een dagdienst naar een nachtdienst kan ongemakken veroorzaken.

Onder normale omstandigheden duurt het een aantal dagen voordat onze klok weer op tijd loopt. In die periode slapen we slecht, zijn overdag moe en hebben op onverwachte tijdstippen behoefte om te eten.

De behandeling bestaat uit het activeren (licht masseren) van specifieke acupunctuurpunten in een vastgestelde volgorde. De behandeling is slechts kort maar heeft een sterk effect op het herstel van jetlag en de gewenning aan een nacht- of dagdienst ritme. Er is zelfs een aantal vliegvelden waar jetlag behandelingen worden aangeboden.
Je krijgt documentatie over de behandeling mee naar huis  zodat je deze na 1 à 2 consulten zelf kunt uitvoeren.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu